Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 23 februarie 2020

Prajitura Pete solare








                      Intai iti sare in ochi numele,apoi multitudinea de culori a prajiturii.Dupa ce o gusti,ai mai vrea sa mananci si sa nu se mai termine.Este o prajitura usoara,racoroasa,aromata si foarte,foarte aspectuoasa.Am gasit aceasta reteta pe Culorile din farfurie si am zis ca musai s-o fac.Nu este asa sofisticata pe cum pare,asa ca ,cine face un pandispan reusit,sigur ii va reusi si aceasta prajitura.Eu  am personalizat putin reteta,iar rezultatul final a fost uimitor.



                   
                     Ingrediente:

               Bezea : 6 albusuri,200 gr zahar,1 ling otet,1 praf de copt,30 gr faina,30 gr amidon,cacao pentru pudrat,un vf sare
               Blat din galbenusuri : 6 galbenusuri,1 ou intreg,150 zahar,2 ling ulei,2 ling apa,130 gr faina,1 praf de copt,un vf sare
               Crema: 1 borcan mare de compot de piersici,1 budinca de vanilie,3 ling zahar,1 gelatina,200 ml frisca


                    Mod de preparare:

             Albusurile se bat spuma impreuna cu sarea.Cand au devenit tari,se adauga,pe rand,zaharul si otetul.Se mixeaza in continuare pana zaharul se topeste si rezulta o bezea ferma,lucioasa.Cu o lingura se incorporeaza faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
            Intr-o tava mare,tapetata cu hartie de copt,se pun cu lingura gramezi de bezea.Deasupra se pudreaza cu cacao.



               Galbenusurile si oul se mixeaza cu sarea si zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.Se adauga uleiul si apa,iar la urma faina amestecata cu praful de copt.
               Compozitia se toarna peste gramezile de albus pudrate cu cacao.
               Se coace la cuptor,pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
               In acest timp se pregateste crema.
               Piersicile din compot se scurg de zeama.Daca nu este suficienta,se mai adauga apa pana la 300 ml.
             Budinca de vanilie se dilueaza cu putina zeama,restul se pune la foc cu zaharul.Cand fierbe,se adauga budinca diluata.Se fierbe pana se ingroasa.Se ia de pe foc,se lasa 5 min,apoi se adauga gelatina hidratata.
            Se bate frisca,apoi se adauga budinca rece si se amesteca.
            Blatul rezultat se taie in doua pe orizontala,obtinand doua foi.Pe una din ele se intinde jumatate din crema.Deasupra se presara feliile de piersici taiate cuburi.Se acopera cu restul de crema si se inchide cu a doua foaie.Se da totul la rece cateva ore,apoi se poate portiona.
           Cine doreste,poate sa pudreze prajitura cu zahar pudra.Eu am preferat s-o las nepudrata.



           
             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!