Un chec moale si pufos,putin umed ce merge perfect alaturi de o ceasca de cafea sau o cana de lapte cald.Este desertul perfect intr-o zi friguroasa de toamna sau iarna.
Ingrediente:
9 oua, 2,5 cani faina, 1,5 cani zahar, 150 ml ulei,150 ml iaurt, 5-6 cuburi de rahat colorat, 1 ling cacao,1 vf sare,1 plic zahar vanilat, coaja de lamaie
Mod de preparare:
Albusurile se bat tare cu sarea. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste complet si se obtine o bezea tare,lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si iaurtul,coaja de lamaie,zaharul vanilat. Amestecul se incorporeaza in albusuri.Se adauga faina amestecand incet,cu o lingura.Jumatate din compozitie se toarna in tava tapatata cu hartie de copt.Se pot folosi tavi pentru chec sau tava dreptunghiulara. In jumatatea ramasa de adauga o lingura de cacao.
Rahatul taiat cubulete se presara peste compozitia alba din tava.Deasupra se toarna compozitia cu cacao. Se da la cuptor 40-45 min,pana trece testul scobitorii.Se scoate si se pudreaza cu zahar pudra. Cand e rece,se portioneaza in vederea servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!