Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 27 ianuarie 2021

Prajitura cu foi cu miere si ciocolata

 




                             Aceasta prajitura cu foi cu miere si ciocolata am facut-o de Craciun. Am dorit o prajitura cu foi,dar sa aibe si ciocolata si aroma de scortisoara. Astfel,am facut clasicele foi cu miere de la Albinita dar am adaugat in compozitie ciocolata.Crema de gris am inlocuit-o cu o simpla crema de vanilie. ''Cireasa''  de pe acesta prajitura a fost zaharul pudra cu scortisoara cu care am pudrat prajitura.




                              Ingrediente : 

                         Foi : 900 gr faina,250 gr zahar,200 gr miere,2 oua,120 gr unt,100 gr ciocolata amaruie,1 ling.cacao,1 ling bicarbonat,1 vf. sare,1 zahar vanilat,1 lg.scortisoara,lapte cat cuptrinde.
                         Crema: 2 budinci de vanilie,8 ling zahar,1 l lapte,400 gr unt
                          Pentru deasupra: 2 ling zahar pudra,2 ling scortisoara pudra.


                           Mod de preparare:

                      Foile se pot face si cu cateva zile mai repede.Se pastreaza perfect,in camara cu hartie de copt intre ele.
                      Intr-o craticioara se pune untul,mierea si zaharul. Se fierb pe foc pana se topeste tot zaharul.Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele.Se amesteca totul bine si se lasa sa se raceasca.
                      Dupa ce s-a racit,se adauga ouale,aromele,faina si cacaoa.Se amesteca totul bine. Se subtiaza cu putin lapte,pana se obtine un aluat omogen,potrivit de tare,usor modelabil. Se da la rece 30 min.
                      Se imparte aluatul in patru,din care vor rezulta patru foi. Pentru ca foile sa fie egale,se cantareste tot aluatul si se imparte la patru,apoi se cantareste fiecare bucata in parte.Aluatul se intinde  si se coace pe dosul tavii,pe care s-a pus hartie de copt.Foile vor fii mai tari si casante.
                     Pentru crema,se dilueaza budincile cu un pic de lapte.Restul de lapte se pune la foc impreuna cu zaharul.Cand fierbe,se toarna budinca diluata.Se lasa sa fiarba mestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                      Untul se spumeaza si se amesteca cu budinca racita.Se adauga treptat,lingura cu lingura, mixand cu viteza mica.
                       Cu crema astfel obtinuta se umplu foile.Deasupra se pune o greutate si se lasa astfel pana a doua zi,cand foile se vor inmuia. Se taie marginile,apoi se portioneaza.
                        Se amesteca doua linguri de zahar pudra cu 2 ling scortisoara,apoi se pudreaza prajitura.
                        Se serveste cu drag si  mare pofta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!