Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 25 ianuarie 2021

Somon in crusta de mustar la cuptor

 



                        Este o cina delicioasa cu care vei incanta intotdeauna familia si prietenii.Somonul are o crusta fina de mustar,putin acrisoara.Zeama de lamaie  va conferi fragezime  si va atenua din grasimea carnii. Astfel , se va obtine o friptura frageda,suculenta si aromata.





                           Ingrediente:

                     500 -600 gr file de somon,1 ling mustar de Dijon,2 ling ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie,coaja de la o lamaie,1 lingurita zahar,sare,piper, 3 catei de usturoi,cimbru,rozmarin,cateva rosii cherry.


                           Mod de preparare:

                      Fileul de taie in felii potrivit de mari. In vasul unui blender se pune usturoiul, zaharul,uleiul,mustarul,coaja si zeama de lamaie si ierburile aromate.Se mixeaza totul bine pana se obtine o pasta omogena.Cu acesta pasta se ung feliile de somon.Se pun intr-o tava,iar in jurul lor se adauga cateva rosii cherry.Se stropesc si acestea cu putin ulei de masline si se presara cu putina sare si rozmarin.Se da totul la cuptor pentru aprox. 20 - 30 min.
                      Se serveste cald,simplu sau cu o garnitura de cartofi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!