Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 februarie 2021

Omleta cu cartofi rasi si cascaval

 





                                     Foarte gustoasa aceasta omleta cu cartofi rasi,cascaval si marar.Are un gust deosebit si o savoare aparte.Merge perfect ca mic dejun,dar se preteaza si ca gustare la scoala sau la serviciu.Se face simplu si usor si e foarte versatila.Pe langa cascaval, se poate adauga cubulete de sunca sau carnati.





                                Ingrediente:

                         8 oua,6 cartofi mari,150 gr cascaval,sare,piper,marar verde


                              Mod de preparare:

                        Cartofii se curata,se spala si se dau pe razatoare.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga apa din ei.Cascavalul se rade,iar mararul se toaca marunt.
                          Intr-un bol se sparg ouale si se bat impreuna cu sarea si piperul.Se adauga cartofii rasi si scursi de apa,cascavalul si maraul verde.Se amesteca totul bine.
                          Intr-o tigaie se incinge o ling de ulei si se rasoarna amestecul de oua,cartofi,cascaval.Se lasa sa se coaca la foc mic.Cand e gata,se intoarce pe cealalta parte. Pentru a nu se rupe,se acopera tigaia cu un platou si se rastoarna omleta pe el,dupa care i se da drumul usor,in tigaie. E gata cand e rumenita pe ambele parti.
                          Se serveste cu  salate de sezon. Eu am facut o salata de varza rosie.
                          E delicioasa calda,dar la fel de savuroasa este si rece.Merge perfect ca pachet la serviciu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!