Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 25 ianuarie 2021

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

 



                     Este o prajitura moale,pufoasa si totodata cremoasa. Blatul este format din doua parti : una alba,din bezea cu nuca de cocos si alta maro, cu cacao sau ciocolata. Deasupra troneaza o delicioasa crema de vanilie.




                         Ingrediente:


                 Blat alb: 6 albusuri,1 cana zahar,1 cana faina,1 cana nuca de cocos,1 vf.sare,1 praf de copt, 1 zahar vanilat.
                 Blat maro: 6 galbenusuri,15 ling zahar,1/2 cana ulei,1/2 cana lapte, 16 ling.faina,2 ling cacao,1 praf de copt,1 vf.sare,1 zahar vanilat.
                 Crema : 250 gr unt,500ml lapte,4 ling.zahar, 1 budinca de vanilie.


                      Mod de preparare:

                Albusurile se bat spuma,impreuna cu sarea,pana rezulta o bezea tare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana rezulta o compozitie tare si lucioasa.Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in bezea.
                 Galbenusurile se freaca cu sarea si zaharul.Se adauga treptat,ca la maioneza,uleiul si laptele. La urma se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.
                  Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia de bezea cu cocos si peste ea,compozitia de galbenusuri. Se coace pana trece proba scobitorii.Altfel spus, e gata,daca se inteapa mijlocul cu o scobitoare,aceasta  iase curata. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.
                  In acest timp se face crema. Budinca de vanilie se subtiaza cu un pic de lapte.Restul se pune la foc impreuna cu zaharul.Cand fierbe,sa adauga budinca indoita cu lapte.Se amesteca pana se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                   Untul se spumeaza,apoi se adauga,treptat,lingura cu lingura budinca racita. Ca sa nu se taie,budinca si untul trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
                    Crema se intinde peste blatul racit si deasupra se presara nuca de cocos si cacao. Se da cateva ore la frigider, apoi se portioneaza.





            




                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!