Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 2 februarie 2021

Prajitura cu nuca de cocos

 



                           Este o delicioasa prajitura cu foi negre si o umplutura alba,din albus cu nuca de cocos. Avantajul acestei prajituri este ca se coace toata odata,foile impreuna cu  umplutura. Pe langa ca e foarte aspectuoasa e si foarte gustoasa. Este o reteta din caietul mamei si e foarte apreciata.



               

                      Ingrediente:

                 Foi : 400 gr faina,200 gr unt,1 ou,2 ling cacao,un praf bicarbonat,smantana.
                 Umplutura: 6 albusuri,200 gr zahar,200 gr nuca de cocos
                 Glazura: 6 galbenusuri,250 gr zahar


                   Mod de preparare:

             Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat care se inmoaie cu putina smantana. Trebuie sa fie un aluat legat,omogen,usor modelabil. Se imparte in doua parti egale si se intind doua foi de marimea tavii in care se va coace.
              Pentru umplutura, se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si se mai bat pana se topeste si rezulta o bezea tare,lucioasa.Cu o lingura se incorporeaza nuca de cocos,mestecand incet,de jos in sus.
             Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se intinde una din foi peste care se pune compozitia de albusuri cu cocos.Se acopera cu a doua foaie si se da la cuptor.
             Galbenusurile se freaca cu zaharul si cand prajitura e aproape gata,se intind deasupra. Se mai da 5- 10 min la cuptor,dupa care se scoate.Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.

                     


                  


                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!