Este o prajitura cu piscoturi inmuiate in cafea,iar crema e cu mascarpone si frisca. In reteta originala de Tiramisu nu e pravazuta frisca.Modul de lucru e acelasi,doar ca,in loc de albusuri,la crema am folosit frisca. Aveti aici reteta de Tiramisu original . Oricum,este o prajitura delicioasa,ce merita incercata.
Ingrediente :
1 pachet mare de piscoturi (500 gr), 6 oua,800 ml frisca,6 ling zahar,zahar vanilat,1 vf.sare,aprox.300 ml cafea,500 gr mascarpone,1 plic gelatina, 2-3 ling cacao
Mod de preparare:
Mai intai se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,concentrata si indulcita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
Albusurile se separa de galbenusuri.Se folosesc galbenusurile,care freaca cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si vanilia.Cand zaharul s-a topit,se adauga crema de mascarpone si se omogenizeaza.Se incorporeaza gelatina si ,la urma,frisca batuta.
Piscoturile se inmoaie in cafea si se aranjeaza pe un platou. Nu trebuie sa fie foarte imbibate in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare. Peste piscoturi se pune jumatate din crema,se mai pune un rand de piscoturi si iar crema.Deasupra se pudreaza din belsug cu cacao.
Se da la frigider cateva ore sau de seara pana a doua zi.
Se serveste cu mare pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!