Cui ii plac arahidele,ii va placea si acesta rulada de cacao un crema de unt de arahide. Este foarte cremoasa si aromata.Un gust divin care va incanta orice papila gustativa.
Chiar daca pare o reteta sofisticata, se face simplu si usor,din ingrediente putine. Ingredientul vedeta este untul de arahide,care,combinat cu frisca,umple o rulada de cacao. Iata reteta.
Ingrediente:
Crema: 450 gr unt de arahide ( un borcan), 250 gr zahar pudra,1 zahar vanilat,300 ml frisca indulcita.
Blat: 6 oua,150 gr zahar,120 gr faina,30 gr cacao, 1 zahar vanilat,1 vf.sare
Mod de preparare:
Blatul se face simplu si rapid.Se incinge cuptorul.
Ouale se pun in bolul mixerului si se mixeaza impreuna cu sarea,zaharul si zaharul vanilat. Se bat aprox.10 min.pana se obtine o compozitie groasa,spumoasa,deschisa la culoare. Se adauga faina si cacaoa si se incorporeaza incet,cu o spatula.
Se tapeteaza o tava mai mare ( 28x40) cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea. Se da la cuptor 15-20 min pana trece testul scobitorii. Se scoate foaia din tava fierbinte si se ruleaza,pe lungime, cu tot cu hartia de copt. Se lasa astfel pana se raceste complet.
Pentru crema,untul de arahide se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se bate frisca si se amesteca cu untul de arahide indulcit.
Se desface rulada,se dezlipeste hartia de copt si se umple cu crema obtinuta. Se lasa putin pentru a imbraca si la exterior rulada.
Se da la rece cateva ore,apoi se portioneaza in vederea servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!