Saganaki este un aperitiv grecesc ce se poate consuma atat cald,cat si rece. Numele ii vine de la vasul in care se pregateste, sagani. Reteta traditionala este cu branza feta prajita, dar exista multe variante de saganaki in functie ingrediente si modul de gatire a acestora. Este o reteta simpla si usoara,cum sunt,in general,mancarurile grecesti,dar savoarea lor e inegalabila. Se poate pregati intr-un singur vas,mai mare sau in recipiente individuale. Indiferent cum ar fi,savoarea e aceeasi daca urmati pasii indicati.
Ingrediente:
300-400 gr branza feta, 500 gr rosii cherry, 2-3 catei de usturoi,cativa fulgi de ardei iute, sare,piper,oregano,un pic de ulei de masline.
Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent se pun rosiile cherry spalate si taiate jumatai.Daca sunt mai mici,se lasa intregi. Se poate pregati si cu rosii normale,atunci se taie felii. Se stropesc cu putin ulei de masline si se presara oregano,usturoiul pisat,sare,piper si fulgii de chilli. In mijlocul lor se face loc branzei. Aceasta se poate pune in felii mari sau taiata cubulete. Se da totul la cuptor pentru 20-30 min.pana rosiile isi lasa zeama,iar branza incepe sa se topeasca.
Se serveste calda,cu felii de paine prajita frecata cu usturoi sau cu paine moale,de casa. Si rece e la fel de delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!