Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 8 mai 2021

Ciorba de porc cu smantana si leustean

 




                         O reteta simpla de ciorba taraneasca din carne de porc cu cat mai multe si diversificate zarzavaturi si dreasa cu smantana. Nu orice smantana,am folosit frisca neindulcita La Dorna. Ei da, am folosit-o si la preparate sarate,nu numai dulci. Este grasa,neindulcita si am dres cu ea ciorba de porc cu leustean.De aceea se numeste frisca La Dorna si " fericire pura". O poti folosi cu succes la orice preparat pe care vrei sa-l gatesti familiei si prietenilor. Frisca La Dorna este ideala atunci cand vrei sa impresionezi cu un preparat de tinut minte.Este obtinuta din cel mai bun lapte,100% natural,fara conservanti.




                          Ingrediente:

                     500 gr carne de porc ( pulpa si cateva coaste), 3 morcovi,1 ceapa,2 radacini patrunjel,1 telina mica,1 pastarnac,1 ardei gras rosu,2-3 cartofi,1 leg,patrunjel verde,1 leg.leustean,sare,piper, un pumn de mazare verde,zeama de lamaie,200 ml frisca neindulcita La Dorna,1 galbenus


                          Mod de preparare:

                     Se pot pune orice fel de legume proaspete sau congelate: conopida,fasole verde,rosii sau bulion,gulii
                      Carnea se taie cuburi si se pune la foc in apa cu sare. Se spumeaza cand e cazul,astfel ca zeama sa ramana limpede. Cat fierbe carnea ( aprox.1h) se curata si se toaca zarzavatul. Radacinoasele se toaca cuburi cat mai egale,ceapa si ardeiul la fel,iar cartofii,cuburi mai mari. Se pun in oala cu carne in functie de timpul de fierbere a fiecaruia. Morcovii,patrunjelul,pastarnacul,telina se pun primele,apoi ceapa si ardeiul. Dupa vreo jumatate de ora se adauga si cartofii.
                      Se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic.Mazarea verde se pune la urma,cand e aproape gata ciorba. Se acreste,dupa gust,cu zeama de lamaie. Cui ii place poate s-o acreasca si cu otet.
                      Patrunjelul verde si leusteanul se toaca marunt si se presara deasupra inainte de a opri focul. Smantana La Dorna se bate cu galbenusul de ou. Se adauga 2-3 polonice de ciorba peste mix si se amesteca bine. Se toarna totul in oala cu ciorba.
                     Se serveste fierbinte,cu ardei iuti langa.


           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!