Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

miercuri, 30 iunie 2021

Ciorba de legume cu pui si rubarba

 



                            Nu stiam ca rubarba poate fi intrebuintata  si la mancaruri, nu numai la deserturi. Sincer,m-am indragostit de ea si a devenit favorita in gradina. Da un gust si o savoare deosebita atat deserturilor cat si mancarurilor,in acest caz,ciorbei.
                            Daca aveti in gradina,folositi-o cu incredere,iar daca nu,nu ezitati sa plantati.Si daca nu aveti in gradina,nu o ocoliti in supermarket.




                               Ingrediente:

                        spatele unui pui, 1 ceapa,3 morcovi,1 pastarnac, 1 radacina patrunjel, 1 gulie mica,1 ardei gras rosu, un pumn de mazare verde, cateva pastai de fasole verde,2 tulpini de rubarba,3 cartofi noi,o leg,patrunjel verde,1 leg leustean.

                               Mod de preparare:

                        Carnea se spala si se taie cuburi. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o cratita. Cand devine translucida,se adauga carnea si se caleste si ea pana isi schimba culoarea. Se stinge totul cu apa,cam 2l ,si se lasa sa fiarba.
                         In acest timp se curata zarzavaturile si se toaca felii,rondele in functie de forma fiecaruia. Se pun la fiert impreuna cu carnea,pe rand,in functie de timpul de fierbere a fiecaruia. Se incepe cu morcovii,patrunjelul si pastarnacul.Apoi se adauga ardeiul,fasolea verde ,gulia si catofii. La urma se pune mazarea verde si rubarba.Aceasta va acri ciorba si ii va da o aroma deosebita.Se potriveste de sare si se la sa sa fiarba.
                         Cand carnea si legumele sunt fierte se stinge focul si se adauga patrunjel verde tocat si leustean.
                         Se serveste cu ardei iute si smantana.
                           

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!