Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 1 iulie 2021

Orez cu broccoli

 



                           Este o mancare simpla si rapida.Pe cat de simpla,pe atat de gustoasa. Poate fi servita ca atare,sau ca garnitura langa o friptura sau un snitel. Pur si simplu, se gateste orezul dupa placul fiecaruia,apoi se adauga broccoli rupt in buchetele. Nu l-am oparit inainte,ci l-am pus direct in orez,pentru a ramane putin crocant.Astfel,textura moale a orezului va contrasta cu textura crocanta a broccoliului si astfel va avea o savoare deosebita.




                           Ingrediente:

                      1 broccoli mijlociu, 1 cana orez, 1 ceapa,3 cani apa,sare,1 morcov mic

                         
                          Mod de preparare:

                     Intr-un vas se pune ceapa si morcovul curatate si taiate marunt la calit. Cand ceapa  devine translucida,se adauga orezul. Se lasa sa se caleasca putin,apoi se stinge cu apa. Se rupe broccoli buchetele mici si se adauga in orez. Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand.
                      Cand orezul e fiert, se stinge focul si se lasa sa stea cateva minute. Se serveste cald,ca atare sau ca garnitura langa fripturi.
                       Simplu si rapid,cu un gust desavarsit!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!