Nu,nu va ganditi ca pe canicula asta am copt cornulete! Desi,la cat de bune si fragede sunt, aproape ca merita efortul. Le-am facut de nenumarate ori,dar abia acum a venit randul retetei s-o scriu. Cam tarziu, dar mai bine mai tarziu decat deloc.
Se pot umple cu diferite gemuri sau dulceturi,cu nuca,mac,rahat. Cum noua ne place enorm nuca,normal ca le-am umplut cu nuca. Au o savoare aparte,sunt foarte fragede si gustoase.
Aluat: 500 gr faina,160 gr untura,4 galbenusuri,samntana cat cuprinde, 1 pachet margarina pentru uns
Umplutura: 4 albusuri,4 ling zahar, 200 gr nuca macinata
Mod de preparare:
Faina se amesteca cu untura,se adauga un varf sare,galbenusurile si smanatana atat cat cuprinde pentru a rezulta un aluat omogen, putin mai moale.Se face un sul care se imparte in patru. Fiecare bucata se intinde in foaie subtire si se unge cu margarina topita. Se face sul fiecare foaie unsa si se da la rece 30 min.
Se scoate ,pe rand,fiecare sul,se taie bucatele mici ce se intind,se umplu cu umplutura dorita si se fac sul. Se pun in tava si se coc pana incep usor sa-si schimbe culorea spre maroniu.
Se scot din tava si se dau prin zahar pudra vanilat.
Pentru umplutura cu nuci,se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.La urma se adauaga nuca macinata. Se pune cate un pic pe fiecare bucatica intinsa.
Dupa ce se racesc,se servesc cu multa pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!