Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

sâmbătă, 31 iulie 2021

Pulled pork

 




                           Pulled pork este o friptura din spata de porc ,foarte foarte frageda, care, cand e gata,e rupta bucati. Nu taiata,ci rupta. Este o friptura specifica Statelor Unite,din care se face sandwich,alaturi de salate si sosuri asezonate.




                              Ingrediente:

                      1kg spata de porc, sare,piper,chimen,cimbru,usturoi granule, boia dulce afumata, 2 cepe mici,2 ardei mici,2 rosii,1 capatana usturoi
                      Sos barbeque: 500 ml pasta de rosii,1 ceapa,4 catei de usturoi,2 ling ulei de masline,1 crenguta cimbru,2-3 foi de dafin, 1 lg,chimen,4 ling zahar, 100 ml otet balsamic, 2 lg boia afumata,1 lg boia iute,sare,piper


                             Mod de preparare:

                      Ceapa se curata si se taie julien,ardeii se taie fasii,usturoiul se toaca marunt ,iar rosiile se taie  felii subtiri. Se pun toate intr-un vas de yena. Restul condimentelor se amesteca bine si se freaca carnea cu ele. E bine ca acest lucru sa se faca cu cateva ore mai repede,pentru a patrunde aromele in carne. Se pune carnea peste legumele din vas si se acopera cu capac sau folie de aluminiu. Se da toul la cuptor pentru doua ore. 
                        In acest timp se prepara sosul barbeque. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in uleiul incins pana se inmoaie.Se stinge cu sucul de rosii. Se adauga restul ingredientelor si se lasa sa fiarba pana scade si se ingroasa,capatand consistenta unui sos. Se lasa sa se racoresca si se trece totul prin sita. 
                        Dupa doua ore,se scoate carnea din cuptor si se unge cu sosul preparat. Se toarna restul in tava si se da ,din nou,la cuptor,de data acesta descoperita. Se mai tine inca o ora,timp in care,carnea  se unge din cand in cand  cu sosul din tava.
                        Cand e gata,se scoate carnea din cuptor si,cu ajutorul a doua furculite, se rup fasii de carne,franjurand astfel toata bucata. Se amesteca cu sosul din tava si se poate servi.
                         Se folosesc chifle pentru burgeri.Se taie in doua, partea de la baza se unge cu un pic de ketchup peste care se pune o salata la alegere ( de varza,de exemplu). Se pun fasiile de carne si se ung cu un sos la fel,la alegere sau mustar picant,dulceata de ardei iuti, dulceata de ceapa,optiunile sunt multiple,dupa gustul fiecaruia. Se acopera totul cu a doua jumatate de chifla si se serveste.
                      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!