Am facut dulceata de agrise si au ramas cateva. Coacaze negre nu am avut foarte multe,asa ca le-am combinat si a iesit o minunata dulceata.
Ingrediente:
1 kg fructe agrise si coacaze negre,1 kg zahar, 200 ml apa,4 felii de lamaie
Mod de preparare:
Fructele se curata de codite,se spala bine si se scurg de apa.
Intr-o cratita se pune apa cu zaharul la fiert.Se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul,apoi se mareste flacara. Se fierbe in continuare pana se formeaza un sirop bine legat. Se ia de pe foc si se adauga agrisele si coacazele.Se lasa sa stea 15 min.,timp in care fructele isi lasa zeama,apoi se pune din nou la foc. Cand clocoteste,se aduna spuma formata. Se adauga feliile de lamaie si se lasa sa fiarba in continuare,pana dulceata e bine legata.
Se ia de pe foc si se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic si se tin in paturi pana se raceste complet.
Borcanele se eticheteaza si se pun in camara,la rece,in asteptarea iernii,cand le vom servi cu pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!