O gustoasa prajitura cu struguri se poate prepara foarte repede din cateva ingrediente pe care la avem mereu in camara. Rezultatul depaseste asteptarile. Este o prajitura aromata, cu doua texturi diferite si un gust minunat. Se poate pregati atat cu struguri albi,cat si rosii. Nu conteaza culoarea,ci aroma lor. Cu cat sunt mai aromati,cu atat vom avea o prajitura mai savuroasa.
Ingrediente:
4 oua,16 ling zahar,1 praf de copt,400 gr smantana, 20 ling.faina, 1 zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 vf.sare.
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu sarea si zaharul pana se obtine o compozitie deschisa la culoare. Se adauga smantana,zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se omogenizeaza,apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara boabe de struguri.
Se da la copt,la foc potrivit,in cuptorul dinainte incins. E gata cand trece proba scobitorii. Adica, daca in mijloc se inteapa cu o scobitoare,aceasta trebuie sa iasa curata.
Se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza.
Cine doreste,poate s-o pudreze cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!