Clasicei Shakshuka i-am adaugat niste carnati proaspeti,de casa. Am vazut reteta pe Tv. Paprika,la David Rocco. Cum " cel mai bun zarzavat e carnea" , am zis s-o pun in aplicare ca va placea. Intr-adevar, in multitudinea de zarzavat un pic de carne e binevenita. Ii da un gust si o savoare deosebita. Daca va place Shakshuka, neaparat sa incercati si aceasta reteta. Va garantez ca o veti repeta.
Ingrediente:
1 ceapa mare, 2 ardei grasi rosii, 3-4 catei de usturoi,500 ml sos de rosii, 2 ling ulei de masline, 4 oua, 4 carnati de casa ( cam 500 gr), sare,piper, chimen,o mana patrunjel verde tocat, 1 lg boia iute sau praf de chilli,daca nu sunt picanti carnatii.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se taie julien,ardeii sa taie fasii.
Intr-o tigaie neaderenta se incinge uleiul si se adauga ceapa ,apoi ardeii. Se calesc pana se inmoaie. Se scoate umplutura carnatilor de pe intestin si se adauga in tigaie. Se adauga usturoiul,boiaua si chimenul. Se caleste totul bine pana carnea isi schimba culoarea si scade zeama lasata. Se adauga sosul de rosii si se mai lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si piper. Atentie la condimente, tineti cont si de condimentele din carnati.
Se tine pe foc pana carnea e bine facuta si sosul incepe sa scada si sa se ingroase.
Cu o lingura se fac deasupra mici adancituri in care se pun ouale. Se pune capacul si se mai lasa la foc mic pana sunt gata ouale.
Se stinge focul si se presara patrunjel verde deasupra.
Se serveste ca atare,calda,cu paine moale. Se poate face ca garnitura piure de cartofi,orez sau mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!