Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 4 octombrie 2021

Vinete la borcan in ulei de masline

 


                      

                       Este o reteta traditionala italiana, cu un gust deosebit si foarte usor de preparat. Se consuma ca aperitiv sau la pizza,salate,paste. Se pot pune ce arome va plac,dupa preferinte. La fel,se pot pregati si dovlecei.



                      Ingrediente:

                vinete,sare,piper,usturoi,patrunjel verde,busuioc,cimbru, ardei iute,rosii cherry,ulei de masline.


                     Mod de preparare:

              Cantitatile difera in functie de cate vinete aveti sau cate borcane doriti sa puneti.
              Vinetele se taie rondele si se pun intr-o sita sa se scurga de apa. Se sterg si se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie neaderenta,fara ulei. Se tin cam 3-4 min. pe fiecare parte. Nu trebuie sa fie bine facute,doar sa se inmoaie si sa se rumeneasca putin.  Se lasa sa se racoresca si sa se scurga de zeama,apoi se cladesc in borcane. Printre ele se pun arome dupa preferinta: usturoi,rosii cherry,menta,cimbru,busuioc,oregano,ardei iute sau se combina, dupa gust.
                 Se toarna uleiul de masline peste ele,astfel incat sa fie bine acoperite cu ulei. Se inchid borcanele ermetic si se sterilizeaza 1 ora de cand incepe sa clocotesca apa. Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert,apoi se sterg si se pun in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!