Paella este un preparat traditional spaniol ce are la baza orezul la care se adauga legume,ciuperci si diferite tipuri de carne : pui,iepure,fructe de mare sau chorizo. Am facut azi paella cu pui. Se prepara foarte usor si e foarte gustoasa.
Ingrediente:
1 piept de pui (aprox. 500 gr), 300 gr orez bob lung, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 100 gr mazare verde, 4 catei de usturoi, 100 gr fasole verde pastai, 1 morcov, 1l supa de pui, 150 ml vin alb,sare,piper,cimbru,un pic de sofran, 1 lamaie, 4 ling ulei de masline.
Mod de preparare:
Pentru paella se foloseste o tigaie mare,larga si cu peretii mai inalti. In acea tigaie se pune uleiul la incins,apoi se adauga ceapa taiata cubulete,usturoiul zdrobit, morcovul rondele, si ardeiul taiat fasii. Se calesc pana se inmoaie.
Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si se rumeneste impreuna cu legumele. Cand e rumen pe toate partile,se stinge cu paharul de vin. Se lasa sa fiarba la foc iute 2 min. Se adauga si mazarea verde si fasolea, apoi orezul uscat, nespalat si se caleste cateva minute cu restul ingredientelor.
Intr-o ceasca cu apa calduta se pune la inmuiat firicelele de sofran ca sa elibereze culoarea.
Cand orezul a devenit sticlos se adauga sofranul,apoi supa de pui. Se amesteca bine si se potriveste de sare,piper,cimbru. Optional,cui ii place,poate sa aduge cateva fire de fulgi chilli. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba. Dupa 15 - 20 min. e gata,moment in care se stinge focul si se adauga feliile la lamaie.
Se serveste fierbinte,direct din tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!