Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 12 decembrie 2021

Salata de paste cu ton

 



                          Este o salata  usoara, ce are la baza conserva de ton in ulei,iar ca liant,pastele. Este foarte savuroasa si se poate pregati atat vara,cat si iarna. Pe langa salata verde,am folosit un mix de verdeturi pentru salate din comert,dar vara le putem lua direct din gradina.



                        Ingrediente:

                250 gr paste, 1 conserva ton in ulei,1 conserva mica de porumb dulce, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras rosu, cateva frunze de salata verde, papadie, rucola,spanac, zeama de lamaie,sare,piper


                        Mod de preparare:

                Pastele se fierb in apa cu sare,conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa cu 2 min. mai putin la fiert, sa fie al-dente. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
                Intr-un bol se pune conserva de ton in ulei. Se pune si uleiul din conserva,astfel,nu se va mai adauga ulei la salata. Daca bucatile  de ton sunt mari,se farama cu o furculita. 
               Se adauga ceapa taiata julien, ardeiul taiat fasii si porumbul din conserva scurs de zeama. Se pun pastele racite si frunzele de salata. Se potriveste de sare si piper si se adauga zeama de lamaie. Se amesteca totul bine si se da la frigider pana in momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!