Ciocolata calda e bautura traditionala de Craciun. Dar cum iarna e lunga si frigul persista, o ciocolata calda e binevenita oricand. Nu e nevoie sa cumparati prafurile de ciocolata calda din comert,o puteti face foarte simplu, acasa. Se face din ingrediente naturale, simple si la indemana oricui. Aroma o poate personaliza fiecare, dupa gustul sau.
Ingredientele de baza sunt ciocolata si laptele. La 2 portii trebuie o tableta de 90-100 gr ciocolata si 400 ml lapte. Pe langa acestea,dupa preferinte,se mai poate adauga zahar sau alti indulcitori, cacao, frisca si arome: scortisoara, nucsoara, anason, vanilie, ardei iute, rom.
Laptele si ciocolata se pun pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste complet,iar laptele fierbe. Se adauga restul aromelor si se amesteca bine pana se omogenizeaza totul si se formeaza o spuma deasa deasupra. Pentru ca ciocolata sa se topeasca uniform, se taie cubulete mici.
Dupa preferinte, pentru topit, se poate alege ciocolata alba, cu lapte sau neagra. Recomand ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao.
Pentru o textura cremoasa, se poate adauga 1-2 lingurite de amidon in compozitie. Astfel, va rezulta o budinca de ciocolata mai lichida.
Zaharul sau indulcitorul se adauga, dupa preferinte, in functie de cat de dulce e ciocolata.
Cine nu consuma lapte,poate sa foloseasca si apa,dar, la final, trebuie adaugata frisca vegetala, pentru a rezulta o compozitie mai cremoasa.
Atentie,nu inlocuiti ciocolata cu cacao pentru ca va rezulta o bautura lichida, cu aspect nisipos. Dar, adaugata la compozitia de ciocolata, ii va da o savoare aparte.
Ciocolata se serveste fierbinte, decorata cu frisca, cu marshmallows, bete de scortisoara, acadele in functie de imaginatia fiecaruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!