Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 27 ianuarie 2022

Spaghete cu ciuperci si sos de smantana

 



                      Ideale pentru o cina rapida,spaghetele cu ciuperci si sos de smantana se fac usor si repede,iar gustul e minunat. Chiar daca e o reteta simpla,micile detalii fac diferenta. Sosul cremos din smantana si parmezan invaluie spaghetele si ciupercile dandu-i o savoare aparte.
                      Se pot folosi ciuperci proaspete,dar merg la fel de bine si cele din conserva.



                       Ingrediente:

                  500 gr spaghete (un pachet), 500 gr ciuperci, 500 ml smantana de gatit, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare, piper, 100 gr parmezan, cateva fire de busuioc.


                       Mod de preparare:

                 Spaghetele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. 
                 Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste pana devine sticloasa. In acest moment se adauga ciupercile taiate felii. Daca sunt mici,se pot lasa intregi. Se calesc pana scade toata apa lasata. Se adauga usturoiul,apoi se potriveste de sare si piper. 
                 Se adauga smantana si se lasa sa dea cateva clocote. Se toarna totul peste spaghetele scurse de apa si se amesteca bine. Deasupra se presara parmezan ras si cateva fire de busuioc.
                 Se servesc imediat,calde.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!