Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

joi, 16 decembrie 2021

Rulada cu pate de ficat

 



                           Pe mesele  festive ruladele aperitiv sunt la  loc de cinste. Cu crema de branza,de oua,paste de peste sau cu pate de ficat  sunt foarte aspectuoase si apetisante.
Eu am facut acesta rulada cu pate de ficat. Se poate prepara in casa pateul sau se poate cumpara din comert. Din lipsa de timp,am ales a doua varianta.



                       Ingrediente:

               Foaia de rulada : 200 gr unt,350 ml lapte,4 oua,200 gr faina,1 vf sare.
               Pate de ficat : 350 gr pate de ficat, 100 gr unt, 1/2 ardei rosu gras, 2 oua fierte tari,sare,piper


                     Mod de preparare:

               Intr-o tigaie se topeste untul,apoi se amesteca cu faina. Se ia de pe foc si se adauga,pe rand, galbenusurile amestecand pana la omogenizare. Se toarna laptele caldut si se amesteca,apoi albusurile batute spuma cu sare. Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Se coace 30 - 40 min. Cand blatul e copt,se scoate si se rastoarna pe un servet umed. Se dezlipeste hartia de copt si,cu ajutorul prosopului,se ruleaza foaia. Se lasa astfel pana se raceste.
              In acest timp se pregateste crema de ficat.  Untul,la temperatura camerei, se mixeaza cu pateul de ficat. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se incorporeaza ardeiul si ouale taiate cubulete mici. Se omogenizeaza compozitia si se intinde pe foaia desfacuta. Se ruleaza la loc si se da la rece pentru cateva ore. 
             Inainte de servire se feliaza.




           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!