Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 31 ianuarie 2022

Piept de pui cu legume si sos de smanatana

 


 

                       Este o masa usoara, ideala ca cina, dar  poate fii servita cu succes si ca fel principal. Este, mai mult, o mancare de vara, cand gradinile si camarile abunda de legume, dar si iarna, cand avem resturi de legume prin frigider si nu stim ce sa facem cu ele. Se poate pregati si cu amestecuri de legume congelate din comert. 



                      Ingrediente:

                  1 piept de pui, 2 morcovi, cateva buchetele de conopida si broccoli, 1 ardei gras galben, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, sare, piper, nucsoara, 500 ml smantana de gatit, 50 ml ulei.


                      Mod de preparare:

                 Pieptul de pui se sterge bine si se taie cuburi. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga bucatile de pui. Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile. Ceapa tocata marunt se pune peste bucatile de pui si se caleste. Se adauga morcovii si patrunjelul taiate rondele, apoi ardeiul taiat cuburi. Se calesc toate legumele pana incep sa se inmoaie.Se adauga si buchetele de conopida si broccoli. Se lasa sa fiarba in sosul lasat de legume si carne.  Se potriveste de sare si piper. La urma, se adauga smantana de gatit si se lasa sa mai dea cateva clocote. Pentru un plus de savoare, se adauga putina nucsoara macinata.
                 Se opreste focul si se presara patrunjel verde deasupra. 
                 Se serveste ca atare sau cu mamliguta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!