Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 31 ianuarie 2022

Rulouri cu nuca

 






                     De sarbatori, in loc de cozonac, am facut Rulouri cu scortisoara si, cum ador nuca, nu puteam sa nu fac cateva si cu nuca. Le-am umplut cu o crema delicioasa cu unt si nuca. Au iesit niste rulouri moi, pufoase, aromate, umplute cu o crema delicioasa de nuca. A fost un adevarat rasfat de sarbatori, dar merg si in aceste zile reci, alaturi de o cana cu lapte cald.



                      Ingrediente:

             Aluat: 0,5 kg faina, 25 gr drojdie, 300 ml lapte caldut, 100 gr zahar, 3 galbenusuri,100 gr unt topit, 1 zahar vanilat,coaja de portocala,un vf sare.
             Umplutura: 250 gr unt, 200 gr zahar pudra, 200 gr nuci macinate,coaja de lamaie


                    Mod de preparae:

               Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga laptele cald si se lasa la loc cald pana se activeaza drojdia. 
               In acest timp se pregatesc ingredientele pentru aluat. Se poate framanta cu mana sau cu mixerul. Rezultatul e acelasi, doar ca, cu mana, efortul e mai mare.
               Intr-un bol se pune faina, sarea, ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa.  Drojdia e activata in momentul cand incep sa apara basici deasupra compozitiei. Se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca bine. Cand incepe sa se lege, se adauga untul topit si racit. Se framanta totul bine pana se formeaza un aluat elastic, bine legat. Se acopera cu un servet curat si se lasa la dospit in loc cald, fara curenti de aer. 
                In acest timp se pregateste crema. Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul pudra si coaja de lamaie rasa. La urma, se adauga nuca macinata.
                Cand si-a dublat volumul, aluatul se  rastoarna pe masa infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara groasa de 0,5 cm. Se unge cu crema de nuca si, pe latura mai lunga,se ruleaza. 
                 Cu un cutit bine ascutit se taie rondele cam de 1cm de groase. 
                 Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai stea 15 min. Se ung cu ou batut si se dau la cuptor pana cresc si se rumenesc frumos.
                 Se scot pe o tava si se lasa la racit. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat.



                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!