Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 7 februarie 2022

Orez prajit cu oua si legume

 



                       Orez prajit cu oua si legume este o mancare chinezeasca ce se regaseste sub numele de Orez  prajit Yangzhou. Este o mancare ce se pregateste foarte usor si e foarte gustoasa. Se poate servi ca garnitura langa un snitel sau friptura, dar e perfect ca masa de seara sau ca gustare. 
                        Pentru reusita acestei mancari trebuie ca orezul, fiert in prealabil, sa fie bine racit. E de preferat sa se fiarba cu o zi inainte pentru a avea timp sa se raceasca. Daca nu, trebuie lasat 4-5 ore la racit. Legumele trebuie gatite al dente, nu sa fie moi. Ideal ar fii sa se gateasca intr-un wok,dar daca nu aveti, merge si intr-o tigaie, la foc mare.
                        Sursa de inspiratie a acestei retete este de  aici.



                       Ingrediente:

                 250 gr orez cu bob lung, 500 ml apa, 150 gr amestec legume congelate, 2-3 oua, 1 lig. sos de soia, sare,piper, fulgi chilli cine doreste.

                      Mod de preparare:

               Mai intai se pune orezul la fiert in apa. Se fierbe pana incepe sa clocoteasca. Se micsoreaza focul si se amesteca. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 15 min. Se stinge focul si se mai lasa, acoperit, inca 10 min. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Se amesteca putin in el si se lasa la racit pana a doua zi. 
                Intr-o tigaie sau in wok se incinge uleiul. Nu se foloseste ulei de masline! Din mancarea chinezeasca lipseste uleiul de masline. Se foloseste orice alt ulei vegetal. 
                In uleiul foarte bine incins se adauga legumele si se calesc 1-2 min. Se scot imediat din tigaie si se adauga ouale batute. Se amesteca continuu pana se gatesc. Se adauga orezul fiert si racit amestecand continuu sa nu se prinda. Dupa 1-2 min se adauga si legumele. Se adauga si sosul de soia si se mai tine pe foc 1-2 min., amestacand tot timpul, pentru a nu se lipi. Se potriveste de sare si piper si se ia de pe foc.
               Se serveste cald, alaturi de un snitel, gordon bleu, friptura sau simplu,ca atare. E la fel de gustos si rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!