Puiul vanatoresc sau Pollo alla cacciatora este o mancare de pui cu legume si usturoi, in sos de rosii. Este o reteta de origine italiana, foarte simpla, dar cu un gust si o savoare deosebite. Se prepara usor si repede, iar rezultatul final este un pui fraged si suculent scaldat intr-un sos aromat de rosii.
Mod de preparare :
1 kg carne de pui, 1 ceapa,1 morcov, 1 telina, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, 500 ml pasta de rosii, o mana de masline, 100 ml vin rosu, 1 ramurica rozmarin, 2 foi de dafin, 1 ramurica cimbru, un pumn de rosii cherry, 2 fileuri de ansoa optional.
Mod de preparare:
Puiul se transeaza. Se foloseste pieptul, pulpele, aripile. Toate, se taie bucati potrivite si se rumenesc in ulei incins. Dupa ce au capatat o crusta aurie, se adauga ceapa tocata, morcovul si telina tocate marunt. La urma se adauga usturoiul tocat. Se caleste totul la foc mic, pana legumele se inmoaie.
Se adauga vinul si fileurile de ansoa, daca folositi, si se lasa sa fiarba pana se evapora vinul. Se adauga sosul de rosii, cimbrul, rozmarinul si foaia de dafin. Se potriveste de sare si piper. La urma se adauga rosiile cherry si maslinele. Daca nu aveti rosii cherry, se pot adauga rosii taiate jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari sunt. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, la foc mic. Daca scade prea mult sosul,se adauga un pic de supa sau apa.
Cand carnea e gatita se opreste focul si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Mancarea se serveste calda,cu paine moale de casa.
Ca garnituri,se poate pregati piure de cartofi, paste, orez sau mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!