De fapt, aceasta prajitura cu branza de vaci si smochine este un chec delicios. Este foarte aromat, nu este inecacios, iar smochinele ii dau un plus de savoare. Se poate pregati si cu alte fructe. Eu am mai avut smochine in congelator si am zis sa le folosesc in aceasta minunata prajitura cu branza de vaci si smochine.
Ingrediente:
6 oua,180 gr zahar, 50 gr unt topit, 200 gr branza dulce de vaci, 100 ml iaurt, 220 gr faina, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, coaja de lamaie, 1 vf. sare, aprox. 20 smochine.
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza de vaci, iaurtul si untul topit si racit, apoi vanilia si coaja de lamaie. La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza totul si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Smochinele, proaspete sau congelate, se taie in patru si se presara deasupra prajiturii.
Se da totul la cuptorul incins dinainte. E gata cand e frumos crescuta,iar, daca se inteapa cu o scobitoare, aceasta iese curata.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar, apoi se portioneaza. Cine doreste, poate sa o pudreze cu zahar pudra vanilat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!