Somon cu rosii cherry si portocale este o reteta simpla, dar deosebita. Timpul de pregatire este foarte scurt, iar rezultatul final, deosebit. Este meniul ideal pentru o cina rapida.
Ingrediente:
2 fileuri de somon de 100- 150 gr, sare, piper, 3 catei de usturoi, 1 portocala, cateva rosii cherry, 1 ling. ulei de masline.
Mod de preparare:
Fileurile de somon se sterg bine cu servete absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.
Tigaia se incinge si se adauga uleiul de masline si usturoiul. Se caleste putin,doar cat sa-si lase aroma, apoi se scoate din tigaie.
Se adauga fileurile de somon cu pielea in jos. Se tin astefel 2-3 min, pana incepe carnea sa se albeasca pe lateral. Se intorc pe cealalta parte si se mai lasa 2-3 min.
In aceast timp se adauga rosiile cherry si 3-4 felii de portocala. Daca rosiile sunt mai mari, se taie jumatati. Deasupra se toarna zeama de la o portocala. Cand zeama a scazut si somonul e gatit,se ia de pe foc.
Se scoate din tigaie direct in farfuria de servire. Se serveste cald, alaturi de legume sau cartofi natur. Se adauga rosiile cherry si sosul din tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!