Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 29 august 2022

Spaghetti alla puttanesca





                 Este o reteta de spaghetti aromate, picante, simpla, delicioasa. Este o placere sa savurezi aceste paste specifice sudului Italiei. Nu are multe calorii si  se pregateste in scurt timp. 



                     Ingrediente:

            400 gr spaghete, 100 gr masline fara samburi, 1 ling. capere, 5-6 fileuri de ansoa,  3-4 catei de usturoi, 500 gr sos de rosii, 3-4 ling ulei de masline, sare, piper, 1 leg.patrunjel verde, 1 ardei iute optional.

                   Mod de preparare:

             Pastele se pun la fiert in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalajul lor. Se lasa sa fiarba cu 2 min. mai putin decat e recomandat.
             In acest timp se pregateste sosul, care trebuie sa fie gata odata cu pastele. Se pregateste intr-o tigaie mai mare si adanca in care sa incapa si pastele fierte.
             In aceasta tigaie se incinge uleiul si se adauga usturoiul tocat, maslinele si caperele taiate rondele si fileurile de ansoa maruntite. Cine doreste, poate sa adauge si ardei iute tocat sau fulgi de chilli. Se lasa sa se caleasca astefel 2- 3 min. Se stinge cu sosul de rosii si se potriveste gustul de sare si piper. Atentie, tineti cont ca fileurile de ansoa, caperele si maslinele sunt sarate! Poate nici nu mai e nevoie sa adaugati sare.
              Se fierbe sosul 10-15 min. dupa care se adauga  2-3 polonice din apa in care au fiert pastele. Se adauga si spaghetele, direct din apa, in sos. Se mesteca bine, astfel ca sosul sa cuprinda bine pastele. Se mai lasa pe foc 2 min. dupa care se stinge si se presara patrunjel verde tocat.
               Se servesc calde.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!