Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 29 august 2022

Tocanita de naut cu ardei copti

 



                        E minunata aceasta tocanita de naut cu ardei copti. Pentru cine tine post, o recomand cu caldura servita ca atare, dar se poate servi si ca garnitura, langa o pereche de carnati prajiti.




                      Ingrediente:

               300 gr naut, 4 ardei kapia, 1 ceapa mare, 1 morcov, 1 cana suc de rosii sau 4-5 rosii proaspete,zemoase, 4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel verde, fulgi chilli sau ardei iute ( optional)


                      Mod de preparare:

               Nautul se spala si se tine la inmuiat in apa rece, de cu seara. A doua zi, se scurge si se pune la fiert in apa cu sare. Astfel inmuiat, va fierbe mult mai repede, asa ca nu este un inconvenient. In maxin o ora e gata. Se scurge de apa si sa lasa deoparte. 
              Ardeii se coc, se curata de pielite si de cotoarele cu seminte.
              Intr-o cratita se caleste in ulei ceapa si usturoiul tocate. Cand devine ceapa translucida, se adauga morcovul tocat rondele, ardeii copti tocati fasii si sucul de rosii sau rosiile decojite si taiate cubulete. Se adauga nautul si se mai lasa pe foc astfel ca mancarea sa se lege. Se potriveste de sare si piper. 
               Cui ii place mancarea picanta, poate sa adauge un ardei iute tocat sau cativa fulgi chilli. 
               Se opreste focul si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
               Se serveste calda.



                   Mancarea se poate pregati  si cu naut fiert din conserva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!