Cand raman mai multe oua fierte putem face aceasta minunata salata simpla si rapida. Putem chiar sa fierbem cateva oua, special pentru a o face. In acest caz, 1-2 oua se fierb moi, pentru a le turna peste restul, ca un dressing. Este foarte gustoasa si merita s-o incercati.
Ingrediente:
6-8 oua, un pic de ulei de masline, sare, piper, cateva fire de patrunjel verde.
Mod de preparare:
Ouale se pun la fiert in apa. Doua din ele se scot dupa 4 min., pentru a ramane moi. Restul se lasa 10 - 15 min. pentru a fi tari. Dupa acest timp se iau de pe foc si se pun direct sub jet de apa rece. In acest fel se va intrerupe brusc gatirea oualor si astfel se vor curata mult mai usor.
Dupa curatare se taie felii si se pun intr-un bol. Deasupra se rastoarna cele doua oua moi. Galbenusul moale va fi ca o crema ce va cuprinde celelalte felii de ou. Se stropeste cu putin ulei de masline si se potriveste de sare si piper. Se amesteca totul bine si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Se serveste cu felii de paine moale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!