Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 16 ianuarie 2023

Tort cu crema de ciocolata si dulce de leche

  



                       Este un tort fin si delicios cu doua creme minunate: una de ciocolata si crema de branza, celalata cu dulce de leche si crema de branza. Nu am folosit mascarpone, ci crema de branza de la Pilos. Desi ei ii zic branza de vaci, este foarte cremoasa, numai potrivita pentru aceste creme. Pentru mai multa cremozitate am adaugat si un pic de frisca. Au iesit niste creme pufoase si aerate, numai potrivite pentru un tort aniversar.



                      Ingrediente:

                Blat cu cacao : 8 oua, 8 ling zahar,6 ling faina, 2 ling cacao
                Blat cu nuci : 8 oua, 8 ling zahar, 2 ling faina, 2 ling pesmet, 4 ling nuci macinate, 1 praf de copt
                Crema de ciocolata : 250 gr crema de branza, 200 ml smantana pentru frisca, 4 ling nutella sau 200 gr ciocolata topita, 250 gr zahar pudra, 1 zahar vanilat
               Crema cu dulce de leche : 250 gr crema de branza, 200 ml smantana pentru frisca, 1 conserva ( 370 ml) lapte condensat, 200 gr zahar pudra


                     Mod de preparare:

              Mai intai se face dulceata de lapte. Se poate pregati si cu cateva zile mai repede. Conserva de lapte condensat se pune la fiert la bain- marie, invelita in carpe. Se tine sa fiarba pe foc mic, 2 ore de cand incepe apa sa clocotesca. In acel moment se opreste focul si se lasa in apa la racit. Mai multe detalii pentru pregatirea dulcetii de lapte, aici.
              Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, pana se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana rezulta o bezea ferma, lucioasa. Se adauga galbenusurile, amestecand incet, cu o spatula. La urma se incorporeaza  faina amestecata cu cacaoa. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil.
              Cat sta la cuptor se pregateste cel de-al doile blat, cu nuca. Intr-un bol se amesteca faina, pesmetul, nuca macinata si praful de copt.
              Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza pana sunt tari. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare, obtinand din nou o bezea tare, ferma. Cu o spatula se incorporeaza galbenusurile, apoi amestecul de faina, pesmet, nuci. Compozitia se pune in aceeasi tava in care s-a copt si blatul cu cacao si se da la cuptor. E gata cand trece proba scobitorii. 
              Blaturile racite se taie in doua pe orizontala, rezultand in total patru foi.
              Pentru crema de ciocolata, se topeste ciocolata si se lasa sa se racoreasca putin. Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra si vanilia. Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine aerata, spumoasa si ferma. Se amesteca cu crema de branza si se da la rece.
              Dulceata de lapte se amesteca cu branza si zaharul pudra. Se bate frisca si se ameteca cu crema de branza si lapte. Se da totul la rece.
              Se trece la montarea tortului. Pe o tava se pune o foaie cu nuci peste care se intinde jumatate din crema de ciocolata. Se acopera cu o foaie cu cacao peste care se intinde jumatate din crema cu dulce de leche. Se repeta din nou : foaie cu nuci, crema de ciocolata, foaie cu cacao, crema cu dulce de leche.
              Tortul se imbraca in frisca si se decoreaza dupa gustul fiecaruia. Eu am presarat bomboane de ciocolata.








      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!