Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 2 aprilie 2023

Gulas la cuptor cu carne tocata

 



                     Aceasta mancare cu carne tocata la cuptor este o nebunie! Este un gulas mult mai rapid, dar mult mai gustos. Am gasit reteta pe blogul d-nei Laura laurentiu si am zis s-o incerc. Chiar am repetat-o pentru ca ne place mult gulasul si acest gulas cu carne tocata la cuptor ne-a cucerit. Multumesc Laura Laurentiu



                         Ingrediente:

                     1 kg cartofi, 300gr carne tocata  de porc, 200 gr carne tocata de vita, 1 ceapa mare, 1 arde gras rosu, 2 morcovi, 1 radacina telina, 2-3 ling ulei de masline, 2 foi de dafin, 200 gr pasta de rosii, 1 lingurita cu varf boia dulce, 1 ligurita chimen macinat, sare, piper, optional boia iute sau fulgi cilli, patrunjel verde, 1l supa de pui sau legume.


                          Mod de preparare:

                  Eu am folosit amestec de carne de porc cu vita, dar se poate folosi numai porc sau vita. Reteta d-nei Laura este cu carne de vita. La fel, daca nu aveti supa, se poate folosi si apa, dar veti pierde din savoarea mancarii.
                   Intai se pregateste zarzavatul: ceapa se curata si se toaca marunt, morcovii se curata si se taie cubulete, la fel si telina, ardeiul se taie cubulete, cartofii se curata si se taie in patru.
                  Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Cand a devenit translucida se adauga morcovii, telina si ardeiul. Se calesc toate legumele pana se inmoaie.                    Se adauga carnea tocata si se caleste, amestecand cu lingura sa nu se formeze bulgarasi. Se adauga pasta de rosii si se potriveste de sare si piper. Se adauga chimenul, boiaua si 200 ml din supa. Se lasa sa fiarba pe foc 4-5 min. Se adauga cartofii taiati sferturi si se adauga restul de supa. Se gusta si, daca mai trebuie, se mai adauga sare si piper. Se pun si foile de dafin.
                  Se acopera totul cu un capac si se da la cuptor. Dupa 45 min. se scoapte capacul si se mai lasa  20 min. la cuptor. 
                   Cand e gata se scoate si se presara patrunjel verde deasupra.
                   Se serveste calda, cu ardei iute.

                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!