Pentru un pranz savuros, recomand aceasta ciorba de pui a la grec. Este o ciorba usoara, dar cu un gust si o savoare deosebite. La noi in familie ciorbele sunt preferate, asa ca fac destul de des aceasta ciorba de pui a la grec, dar abia acum i-a venit randul s-o scriu. Iata despre ce e vorba.
Ingrediente:
1 pui de 1 kg, 1 ceapa mare, 3-4 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina, 1 pastarnac, 1 pumn de boabe de mazare verde, zeama de la o lamaie, 2 foi de dafin, sare, piper, 1 leg. patrunjel verde, 3-4 galbenusuri, 250 ml smantana de gatit.
Mod de lucru:
Puiul se curata bine, se spala si se sterge cu servete absorbante. Se transeaza si, cu tot cu oase, se pune la fiert in apa cu sare. Apa trebuie sa acopere bine carnea. Cand incepe sa fiarba si se formeaza spuma, se curata, astfel ca supa sa ramana limpede.
Zarzavatul se curata si se taie cuburi. Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga zarzavatul si foile de dafin. Se lasa totul sa fiarba la foc mic.
Cand carnea e bine fiarta, se scoate si se curata de oase. Se taie bucati potrivite si se pune inapoi in ciorba.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie si smantana. Se adauga 3-4 polonice de ciorba pentru a incalzi smantana. Se bate totul bine cu o furculita si se toarna in ciorba luata de pe foc.
Se potriveste de sare si piper si se presara deasupra patrunjel verde tocat. Se acopera cu un capac si se lasa astfel sa stea cateva minute, apoi se poate servi.
Este delicioasa alaturi de un ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!