Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

marți, 22 august 2023

Ciuperci cu cartofi noi in sos de smantana

 




                        Este o delicioasa mancare de vara, cand e in toi sezonul cartofilor noi. Cartofii se pot taia, dar e de preferat sa se foloseasca cartofi noi mici, sa ramana intregi sau doar jumatati. 
                         Este minunata aceasta mancarica servita ca atare, dar e la fel de delicioasa si ca garnitura lanaga o friptura suculenta.




                       Ingrediente:

                 500 gr ciuperci chapignon, 1 ceapa mare, 500 ml smantana pentru gatit, 500 gr cartofi noi, sare, piper, usturoi granulat, 1 leg. marar verde.


                       Mod de preparare:

                  Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa. 
                  Ciupercile se spala si se taie jumatati sau cel mult in patru, in functie de marime.
                  Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la incins. Se adauga ceapa tocata marunt si ciupercile. Se caleste pana nu mai ramane nici un pic de lichid.
                  Cartofii fierti se taie sferturi sau jumatati, in functie de marime. E de preferat sa se foloseasca cartofi noi cat mai mici, pentru a-i lasa intregi. Se adauga peste ciupercile calite si se condimenteaza cu sare, piper si usturoi granulat. Se toarna smantana lichida si se amesteca bine. Se lasa sa dea cateva clocote, cat sa se ingroase putin smantana.
                  Se adauga mararul verde tocat marunt si se opreste focul.
                  Se serveste calda.



                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!