Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 3 septembrie 2023

Nudli - putisoare

 



                         Nudli sau putisoare sunt un fel de paste din aluat cu cartofi. Varianta dulce pentru gnocchi. 
                         Practic, este aluatul din ce se fac si Gombotii cu prune. Intotdeauna cand ramane aluat de la gomboti, se fac aceste putisoare sau nudli, cum vreti sa le ziceti. Este un aluat simplu, din cartofi si faina, fara oua. Se tavalesc prin pesmet prajit in unt, amestecat cu zahar si scortisoara, dar sunt deliciosi si cu mac sau nuca macinata.
                          Intotdeauna am facut putisoare ,doar cand am facut Gomboti cu prune, dar se pot face si separat, oricand aveti pofta.




                        Ingrediente:

                  600gr cartofi, 200 gr faina, 150gr zahar, 1 praf sare, 200 gr pesmet, 1 lingurita scortisoara.


                        Mod de preparare : 

                 Cartofii se fierb in coaja lor. Dupa ce s-au fiert, se lasa putin sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Cu ajutorul unei prese se paseaza sau se dau pe razatoare. Se adauga praful de sare si faina si se amesteca bine, pana rezulta un aluat legat, dar mai moale. Se lasa cateva minute sa se odihneasca.
                  In acest timp se prajeste pesmetul in o lingura de unt. Cand a devenit maroniu, se ia de pe foc si se adauga zaharul si scortisoara. 
                  Se rup bucati din aluat si se fac cu mana suluri groase de 1,5 cm. Se fac putisoarele taind sulurile la 3-4 cm.
                   Se pune o oala cu apa si  sare la fiert si, cand clocoteste, sa adauga putisoarele. Se lasa sa fiarba pana se ridica la suprafata. Se scot cu o spumiera si se tavalesc prin pesmet.
                    Se servesc calde, dar merg si reci.
                    Dupa cum am mai spus, pesmetul se poate inlocui cu nuca macinata amestecata cu zahar sau mac macinat amestecat cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!