De cand am vazut in piata acesti ardei iuti in forma de floare, m-am gandit ca o dulceata in care sa ramana intregi ar fi minunata. Pe langa faptul ca e delicioasa, are un aspect deosebit pe platourile cu branzeturi sau langa fripturi. Se face ca si clasica dulceata de ardei iuti, doar ca ardeii raman intregi, nu se macina.
Ingrediente:
1 kg ardei iuti tip floare, 1 kg zahar, 1l otet, 1 lamaie
Mod de preparare:
Ardeii iuti tip floare se spala si se scurg bine de apa. Se curata de codite si se inteapa in 2-3 locuri cu o scobitoare.
Intr-o cratita se pune la fiert otetul cu zaharul. Faceti-o cu geamul de la bucatarie deschis si hota pornita pentru ca mirosul de otet e inecacios.
Cand compzitia se transforma intr-un sirop gros, se ia de pe foc si se adauga ardeii iuti. Se lasa astfel sa stea 15 min. apoi se pune din nou pe foc. Se adauga lamaia taiata felii si curatata de samburi. Se lasa sa fiarba pana compozitia e, din nou, bine legata. Pentru a verifica asta, se afunda o lingurita in dulceata. Cand se scoate, trebuie sa cada picaturi ferme de dulceata.
Se opreste focul si dulceata fierbinte se pune in borcane. Se inchid ermetic si se invelesc in paturi pentru o racire lenta. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza in camara.
Iarna, e delicioasa langa fripturi,chiftele sau pe platourile cu branzeturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!