Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 15 octombrie 2023

Gem de smochine cu nuci

 




                     Combinatia smochine - nuci e minunata atat in prajituri cat si in alte preparate, asa ca am facut un gem de smochine cu nuci pentru a le avea pe amandoua impreuna. Am gasit o reteta turceasca care m-a inspirat. Nu am taiat complet smochinele, ca la gem, si le-am pus in mijloc miez de nuca. Nu toate au ramas asa, doar cateva, dar seamana cu o dulceata. Oricum ar fi, preparatul e minunat, merita sa il aveti.



                    Ingrediente:

               2 kg smochine, 800 gr zahar, 100 gr nuci, 1 lamaie, 100 ml apa

                   Mod de lucru :
 
              Smochinele se spala, se scurg bine de apa si li se taie coditele. Se taie in patru dar nu pana la capat. In mijloc se adauga miez de nuca. Deasupra se presara zaharul si 100 ml apa. Se pune pe foc si se amesteca din cand in cand. Se adauga si lamaia taiata felii si se fierbe pana cand gemul e bine legat.
               Se pune fierbinte in borcane si se inchid ermetic. Se pun in paturi pana se racesc complet, apoi se depoziteaza in camara pana la folosire.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!