Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 29 octombrie 2023

Prajitura cu alune, ciocolata si frisca

 





                         Este o prajitura delicioasa cu un blat crocant de bezea cu alune uns din belsug cu Nutella, o crema fina de vanilie si un strat generos de frisca. O combinatie din care rezulta un desert fin, aromat, cremos si savuros. 
                         Modul de preparare este unul simplu, desi produsul final pare foarte sofisticat. Va povestesc mai jos despre ce e vorba.




                          Ingrediente:

                    Blat: 7 albusuri, 7 ling zahar, 7 ling. alune macinate, 3 ling. faina, 1 praf de copt, 1 vf. sare, 1 cana alune tocate grosier, +400 gr Nutella
                    Crema : 7 galbenusuri, 3 ling. amidon, 7 ling. zahar, 300 ml lapte, 300 ml smantana pentru frisca, 1 zahar vanilat.
                    Deasupra: 300 ml smantana pentru frisca, 1-2 ling. alune macinate, fulgi de ciocolata





                          Mod de preparare : 

                   Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se presara in ea alunele tocate grosier.
                   Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana se intaresc si se tin de paletele mixerului. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste. Rezulta o bezea lucioasa, tare. Se adauga alunele macinate si faina amestecata cu praful de copt. Se incorporeaza totul cu o lingura de lemn, cu miscari lente, de jos in sus. 
                    Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, peste alune. 
                    Se da totul la cuptorul dinainte incalzit. Se coace pana blatul e frumos crescut si trece proba scobitorii.
                    Se scoate din tava si se lasa la racit, pe un gratar.
                    Cand e rece, se unge cu Nutella sau Finetti pe partea cu alunele.
                    Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga amidonul, apoi laptele, amestecand incet sa nu se faca cocloase. Cand totul s-a omogenizat, se pune pe foc amestecand mereu. Se fierbe pana se ingroasa ca o smantana. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
                     Cand budinca e rece, se amesteca cu frisca batuta si se intinde peste Nutella. 
                     Se bate si restul de frisca si se pune peste crema. Daca aveti smantana pentru frisca neandulcita, adaugati 2-3 ling. zahar tos. Smantana mea a fost dulce, nu am mai adaugat nimic.
                     Deasupra se presara alune macinate si fulgi de ciocolata.
                     Se da totul la frigider cateva ore, apoi se poate taia cu un cutit ascutit si ud.



                   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!