Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 15 octombrie 2023

Prajitura umeda cu mure

 



                         Nu am cuvinte sa va spun cat de fina, aromata si delicioasa este aceasta prajitura! Nu este un simplu pandispan cu fructe, nici un chec inecacios. Este un blat pufos si umed, usor aromat, completat de fructele dulci si parfumate.
                         Am gasit aceasta reteta pe blogul Inei Niculescu si m-a cucerit din prima. Ea a facut-o cu afine, eu cu mure. E la fel de gustoasa si cu capsuni, zmeura, visine, coacaze. Indiferent de fructe, cum spunea Ina, pufosenia asta se topeste in gura si dispare rapid din farfurie. Sa stiti ca asa este! Incercati-o si nu veti regreta.



                         Ingrediente:

              6 oua, 200 gr zahar, 250 gr iaurt grecesc, 100 ml ulei, 250 gr faina, 1 zahar vanilat, un pic de coaja de lamaie, sare, 1 praf de copt, 300 gr mure

                      Mod de preparare:

              Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi cu iaurtul. Se adauga coaja de lamaie si vanilia si se omogenizeaza totul.
             Albusurile se bat spuma tare, cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana rezulta o bezea tare si lucioasa. 
             In bezeaua astfel obtinuta se adauga amestecul de galbenusuri si se amesteca incet, cu o paleta. La urma se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
             Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se presara murele.
             Se da totul la cuptorul incins dinainte pentru 35- 40 min., pana trece testul scobitorii.
             Se scoate din tava si se lasa pe un gratar la racit, apoi se portioneaza.
             Se poate pastra mai multe zile in cutii ermetic inchise, la loc racoros.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!