Un peste, de oricare ar fi, prajit in crusta de malai este intotdeauna o senzatie irezistibila. Va voi arata cum am facut acest pastrav sa aiba pe exterior o crusta crocanta, iar la interior carnea suculenta si moale. Tot ce conteaza e timpul de prajire. Nu e de dorit sa obtii un peste crud, dar nici sa-l usuci prea tare.
Ingrediente:
1 pastrav de 300-400 gr, sare, piper, 3-4 ling. malai, ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi si intestine, apoi se spala bine. Se usuca cu servete absorbante si se condimenteaza cu sare si piper. Cine doreste mai aromat, se pot adauga si alte ierburi aromate.
Unii prefera sa condimenteze si malaiul care va forma crusta. Eu nu am facut-o.
Pentru o mai buna aderenta, in malai se poate adauga si o lingura de faina.
Se da pestele prin malai, astfel sa fie acoperit bine pe toate partile si se pune la prajit intr-o tigaie, cu ulei incins. Trebuie o tigaie mai mare, astfel ca pestele sa incapa in intregime in ea. Si cantitatea de ulei e destul de mare, sa ajunga macar pana la jumatatea grosimii pestelui. Se tine pestele la prajit 6 min, dupa care, se intoarce pe cealalta parte, care se mai tine 6 min. In total, dupa 12 min. pestele e prajit.
Se scoate cu o paleta perforata pe un servet absorbant.
Se serveste cald, cu lamaie sau mujdei de usturoi,alaturi de o mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!