Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 21 ianuarie 2024

Chec din albusuri cu fructe uscate - Painea episcopului

 


                      
                         Nu l-am facut in forme de chec, ci in tava dreptunghiulara, dar compozitia este aceeasi, albusuri cu nuci, alune de padure, migdale, ciocolata neagra, smochine uscate, caise uscate, stafide, merisoare, curmale, coji de portocala confiate. Un minunat amestec din care a rezultat o prajitura fina, frageda si pufoasa.
                          Intodeauna, dupa sarbatori, raman multe albusuri nefolosite. Aici gasiti cateva idei de a refolosi albusurile si cum le puteti pastra. Acest chec e solutia perfecta de a refolosi albusurile.




                         Ingrediente:

                    10 albusuri, 1 vf sare, 2 cani zahar, 2 cani faina, 1 praf de copt, 2 cani amestec: ciocolata, nuci, alune, migdale, fructe uscate : smochine, caise, curmale, stafide, merisoare, coaja de portocala confiata, esenta de vanilie.


                          Mod de preparare:
                     
                     Inainte se pregateste amestecul de fructe. Ciocolata se taie cuburi, nucile, alunele si migdalele se toaca grosier cu cutitul, iar caisele, smochinele si curmalele se taie fasii. La fel, se taie si coaja de portocala confiata.
                    Albusurile se bat cu un varf de sare pana se obtine o spuma alba, tare. Treptat se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se mixeaza pana zaharul se topeste si rezulta o spuma tare, lucioasa, ca pentru bezea.
                    Se incorporeaza faina, praful de copt, ciocolata si amestecul de nuci si fructe uscate. Se amesteca usor, cu o spatula, cu miscari lente de jos in sus.
                     Compozitia astfel obtinuta se toarna in tavi de chec sau in tava de prajitura tapetate cu hartie de copt.
                    Se da totul la cuptorul preancins la 180 grade. Se coace pana trece proba scobitorii ( aprox. 40 min.). 
                     Deasupra am presarat cativa fulgi de ciocolata si am mai lasat 2 min. parjitura in cuptor. Fulgii s-au inmuiat si s-au lipit de prajitura.
                      Dupa cele 40 min. se scoate tava din cuptor, se lasa sa stea cateva minute, apoi se rastoarna prajitura pe un gratar pentru a se raci.
                     Dupa racire, se feliaza cu un cutit zimtat bine ascutit si se serveste cu multa pofta.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!