Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 13 ianuarie 2025

Cartofi dulci umpluti

 





                        Atat calzi, cat si reci, cartofii dulci umpluti si gratinati la cuptor sunt un deliciu culinar. Se fac usor si repede, mai mult dureaza pana se coc cartofii. Cu putina rabdare obtii un preparat delicios. Se pot servi ca gustare sau aperitiv sau ca garnitura langa o friptura. Noi i-am preferat simpli, pentru ca am vrut sa ne bucuram din plin de savoarea lor.



                          Ingrediente:

                      6-8 cartofi dulci, 50 gr cascaval, 100 gr amestec pentru gratinat sau parmezan

                          Mod de preparare:

                   Cartofii dulci se spala, se sterg si se taie jumatati. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se inmoaie.
                   Se scot din cuptor si, cu ajutorul unei linguri, se scobesc, lasand pe margini miez. Cascavalul se da pe razatoare si se amesteca cu miezul scos din cartofi. Se amesteca totul bine si se umplu cartofii dulci cu compozitia obtinuta. Deasupra se presara parmezan sau amestec pentru gratin si se dau din nou la cuptor pana se rumenesc deasupra.
                    Se servesc calzi, dar sunt la fel de savurosi si reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!