Este o reteta simpla, se prepara usor si repede, iar rezultatul final este delicios, plin de savoare. Se poate pregati cu creveti proaspeti sau congelati. Crevetii proaspeti vor lasa mai putin sos decat cei congelati, dar acesta nu este un impediment, for fi la fel de savurosi.
Ingrediente:
500 gr creveti congelati, zeama de la o portocala mai mare, 50 gr unt, 5 catei de usturoi, sare, piper.
Mod de preparare:
Crevetii se decongeleaza, se spala si se verifica sa fie curatati bine. Sa nu mai aiba invelis exterior sau vena de pe spate. Daca vreti mai mult sos, puneti crevetii congelati.
Intr-o tigaie se pune untul la topit. Se adauga usturoil zdrobit si se lasa cateva secunde pana incepe sa elibereze aroma. Se adauga crevetii. Se adauga zeama de portocala, sarea si piperul. Se gatesc astfel 3-5 min. pana isi schimba culoarea si devin roz.
Se opreste focul si se servesc cu paine prajita,paste sau orez.
Tips: Alegeti porocale mai acre. Ale mele au fost dulci, asa ca am adaugat si putina zeama de lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!