Este tot un mezel de casa natural, fara aditivi, de data aceasta din ceafa de porc condimentata si aromata intr-un bait umed, din vin rosu.
- 3 lg. piper negru
- 3 lg. piper alb
- 4 lg. chimen
- 4 lg. boia dulce
- 15 lg sare neiodata
- 100 gr usturoi
- 300 ml vin rosu sec
Se toarna vinul peste carne, apoi se freaca pe toate partile cu mixul de condimente macinate fin.
Carnea astfel pregatita se da la rece, in camara sau pivnita timp de 5 zile. In fiecare zi se roteste carnea, astfel ca toate partile sa fie cuprinse de vin. Se verifica si sa fie bine acoperita de condimente.
Dupa cinci zile se scoate, se curata de condimente cu dosul unui cutit, se leaga si se lasa o zi la zvantat.
Se da la fum rece 3-4 zile. Se lasa se se aeriseasca o zi, apoi se poate consuma.
Se pastreaza la rece, in camara sau portionata, in pungi vidate, in congelator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!