Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

luni, 6 ianuarie 2025

Prajitura cu frisca si ness

 





                       Este o prajitura deosebita, cu o aroma intensa de cafea alaturi de un strat de frisca vanilat, totul, pe un blat umed de cacao. Este desertul ideal pe o masa de sarbatoare, dar poate fii si un delicios desert de weekend. 




                            Ingrediente:

                       Blat : 8 oua, 8 ling. zahar, 6 ling. faina, 2 ling. cacao, un vaf. sare
                       Sirop: 1 cescuta cafea, 2 ling. zahar
                          Crema: 250 gr mascarpone, 200 ml frisca, 4 lingurite ness, 4 lingurite zahar tos, 4 ling. zahar pudra
                       Deasupra: 300 ml smantana pentru frisca, 1 lg. esenta de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat


                          Mod de preparare:

                      Mai intai se face blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Aceste se mixeaza cu un vf. de sare pana se intaresc. Treptat, se adauga zaharul, mixand in continuare pana se topeste complet si rezulta o bezea ferma, lucioasa.
                      Se adauga galbenusurile amestecand incet, cu o spatula. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza in compozitia de oua.
                      Se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul dinainte incins. Se tine pana trece testul scobitorii ( trebuie sa iasa curata cand se inteapa blatul).
                      Blatul se scoate si se lasa la racit.
                      In acest timp se pregateste crema. Se freaca nessul cu zaharul tos si un pic de apa calduta pana se formeaza o spuma ferma.
                      Crema de mascarpone se amesteca cu zaharul pudra, apoi cu spuma de ness. Se bate frisca si se amesteca cu compozitia de mascarpone si ness.
                       Pentru sirop, se fierbe cafeaua cu zaharul pana acesta se topeste. Se lasa sa se raceasca si se insiropeaza blatul.
                       Deasupra se pune crema de ness. Se bate restul de frisca cu esenta de vanilie si se intinde peste crema. Daca e smantana neandulcita, se adauga 3-4 ling de zahar.
                       Se presara fulgi de ciocolata si se da la rece cateva ore.
                       Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste cu mult drag si multa pofta.



                       
                      


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!