Este o mancare simpla, la indemana oricui. Cred ca fiecare gospodina are propriul stil de a gati puiul cu orez la cuptor. Unele retete sunt mai simple, altele mai complicate. Aceasta reteta este una simpla, cu ingrediente putine, iar rezultatul final este o carne rumena si suculenta, iar orezul ,patruns de aromele puiului, e gatit bob cu bob, nu se lipeste.
8 pulpe superioare, 1 cana orez, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ling. unt, sare, piper, 3 cani supa de pui.
Mod de preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt, iar morcovul curatat se da pe razatoare.
Intr-o tigaie se caleste in unt ceapa si morcovul pana devine sticloasa. Se adauga orezul spalat si se lasa pana si el devine sticlos.
Se opreste focul si se toarna totul intr-o tava de cuptor. Se adauga pulpele de pui codimentate cu sare si piper. Se toarna supa deasupra si se da totul la cuptor.
Se tine pana bucatile de carne sunt rumenite frumos, iar orezul e gatit perfect si isi pastreaza tinuta.
Se presara patrunjel verde tocat deasupra si se serveste cald, cu o salata de sezon.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!