Este o delicioasa salata, ce combina savoarea dovleceilor copti si cremozitatea smantanii. Se prepara din ingrediente la indemana oricui si este foarte sanatoasa.
Ingrediente:
3-4 dovlecei tineri, 1 ceapa, sare, piper, 200-300 gr smantana sau iaurt grecesc.
Mod de preparare:
Dovleceii se spala, se sterg bine, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se rumenesc si se inmoaie.
Se indeparteaza coaja cu ajutorul unei linguri si se lasa la scurs.
Miezul scurs bine se paseaza cu blenderul si se amesteca cu ceapa tocata foarte marunt.
Se adauga smantana sau iaurtul grecesc si se potriveste de sare si piper.
Se da la rece cateva ore inaintea servirii. Se serveste cu felii de paine prajita.
Tips: Pentru o salata mai consistenta, se poate folosi maioneza in loc de smantana sau iaurt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Pentru ca toate comentariile necesita aprobare, este posibil ca ele sa nu apara pe blog imediat. Nu este nevoie sa lasati un comentariu de mai multe ori. Va multumesc!